And and and.. MUMS! og allerhelst: andebryst.
Hvad spiser du juleaften?
Det spørgsmål findes der så mange forskellige svar på.. Men for de fleste er svaret det samme år efter år. Herhjemme får vi andebryststykker, hvide kartofler, brun sovs, brunede kartofler, waldorfsalat, varm og kold rødkål, asier (til min far), franske kartofler og menu chips. Præcis som min mor altid har disket op med.
Enkelte år har vi også haft en flæskesteg på bordet. Det er dog kun de år vi har glæden af min farmor og farfar, for det er “rigtig julemiddag” for dem. Lige juleaften, skal det bestemt ikke være kødet (eller rødkålen) der skiller os ad!
Vi har før afprøvet at tilberede en hel and, men jeg synes at kødet har mindre smag og er mere tørt end bryststykkerne – måske det er indbildning, måske det var forkert tilberedt… Det ved jeg ikke… Men vi er i min familie endt med at servere andebryst, og nogle gange lår, og det er vi ret så begejstrede for.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Andebryst – gennemstegt
Ingredienser
- and bryst- eller lårstykker
- salt
- peber
- madæbler
- svesker
- flydende margarine
Sådan gør du
- Smør et fad med flydende margarine.
- Drys skindet med friskkværnet salt og peber.
- Placer andestykkerne i fadet med skindet ned af.Drys friskkværnet peber på bagsiden.
- Skær madæblerne i både og placer dem rundt i fadet.Fordel også sveskerne.
- Bag andestykkerne i ovnen på 200° over / under varme i 20 minutter.
- Vend andestykkerne om, så de vender med skindet op ad, bag dem yderligere 20 minutter.
- Slå ovnen over på grill-funktion og bag dem de sidste 10 minutter så skindet bliver sprødt.
Noter
- 10 minutter med skindet ned ad
- Herefter bytter jeg rundt på pladerne, og giver dem yderligere 10 minutter.
- Andestykkerne vendes om
- 10 minutter med skindet op ad
- Herefter bytter jeg rundt på pladerne, og giver dem yderligere 10 minutter.
- Samles stykkerne i et fad
- 5-10 minutter på grill, til skindet har den ønskede sprødhed.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar