Denne is blev mikset sammen af tilfældigheder, men jeg skal love for at jeg fik travlt med at notere opskriften, da jeg smagte det færdige resultat. Det smager virkelig godt! Frisk og sød blandet med chokolade 😍
Jeg begyndte at lave is selv for et par år siden, og jeg har eksperimenteret en del med hvad der fungerer godt i is lavet på kondenseret mælk. Isen bliver ikke ligeså cremet som hvis man laver en is på æggeblommer, men smagen sidder lige i skabet.
Blommeis med browniestykker
Ingredienser
- ½ liter fløde
- 1 dåse kondenseret mælk
- 1 tsk vaniljeessens
- 4 dl blommegrød
- brownie eller anden chokoladekage brug gerne afskårne rester og kanter fra en kage
- 100 gram chokolade
- knuste makroner
Sådan gør du
- Pisk fløden i en stor skål – den må ikke blive for stiv.
- Tilsæt den kondenserede mælk og vaniljeessensen, rør rundt med en grydeske.
- Tilsæt blommegrøden, kage, hakket chokolade og de knuste makroner.
- Fordel ismassen i en beholder – jeg bruger helt almindelige plasticbøtter.
- Lad isen stivne i minimum 4 timer inden du begynder at tage af den.
Skriv et svar