
Uh, tærte! Det smager fantastisk og hvis man laver et par forskellige, er der altid noget folk kan lide. Det er en af de bedste “hvad kan jeg lave af de ting jeg har i køleskabet”-retter. Bland grøntsagerne, tilsæt eventuelt noget kød (i tærten på billedet, har jeg brugt 2 kyllingelår fra aftenen før), mix æg og hytteost, hæld blandingen over fyldet og snit en lækker salat ved siden af.
Jeg har altid været helt vild med tærte, men underligt nok, er det en af de retter jeg “glemmer” igen og igen. Måske er det fordi, at det i min optik mere er en frokostret end det er aftensmad – hvilket i øvrigt er noget pjat 🙂
Jeg har afprøvet et hav af tærtebunde, både købeblandinger, ferske bunde og lav-selv-bunde. Jeg har ofte oplevet at de bliver bløde og halvvejs ubagte under bunden, og så er de bare ikke særlig spændende at spise! Med den her opskrift, har jeg endnu ikke “fejlet”, det lykkes for mig at lave en lækker og grov bund hver gang!
Jeg har 3 favoritopskrifter når det kommer til fyld i en tærte. Denne her med kylling er en af dem, derudover er en klassisk med porre/ skinke tærte, og denne med med laks og spinat 🙂
Server det med en frisk salat eller et fad med forskelligt gnavegrønt, og så har du en lækker frokostret. Du kan finde inspiration til salater her


Grov tærte med kylling og broccoli
Ingredienser
Tærtebund
- 120 gram hvedemel
- 80 gram grahamsmel
- ¼ tsk fint salt
- 75 gram blødt smør
- 1 dl creme fraiche
Tærtefyld
- 150 gram stegt kyllingkød
- 1 tomat
- ½ rødløg
- ½ broccoli, ca 100 gram.
- 250 gram hytteost
- 2 æg
- 75 gram revet ost
Sådan gør du
- Alle ingredienserne til dejen blandes sammen. Ælt det godt. Når dejen er så nogenlunde samlet, kan du med fordel ælte den helt igennem på bordet.
- Lad dejen hvile i minimum 30 minutter i køleskabet.
- Rul dejen ud, placer den i tærteformen, og prik dejen med en gaffel.
- Skær kylling, tomat, rødløg pg broccoli i passende størrelser. Fordel over tærtebunden.
- Bland hytteost og æg godt sammen, og hæld massen over tærten.
- Tærten bages først i 20 minutter ved 200°, herefter drysses osten over og tærten bages yderligere 10 minutter.
Skriv et svar