Indbagt pizza – også kaldet calzone. Det her er en go-to når vi har rester af pasta og kødsovs. Børne elsker at lave den og de elsker at spise den. Når vi en sjælden gang i mellem laver en indbagt pizza, så er det typisk en fredag aften, hvor energien ikke rigtig er til at lave mad. Det er perfekt fredagsmad, fordi det er nemt, børnene spiser glædeligt af det, og det gør vi voksne i øvrigt også. Jeg bruger en færdiglavet fersk købebund, putter mit fyld på og lukker den sammen. Derefter pensles den inden den kommer en tur i ovnen. Ta-daaa.
Et andet fredags-hit er små lav-din-egen-pizza. Her kan børnene også deltage i madlavningen, og med denne bund slipper alle for at få fingre i dejen.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram for daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Indbagt pizza
Ingredienser
- 1 færdig pizzadej
- 200 gram hytteost
- 200 gram revet mozzarella
- 1 spsk oregano
- 200 gram kogt fuldkornspasta
- 4-500 gram kødsovs
- 1 æg til pensling
- sesamfrø
Sådan gør du
- Start med at skære to ridser i hver ende af dejen.
- Bland hytteost og halvdelen af mozzarellaen.Placer det i midten af dejen.Drys med oregano.
- Fordel spaghetti ovenpå.
- Fordel kødsovsen ovenpå spaghettien.Drys til sidst den sidste mozzarella over kødsovsen.
- Fold enderne op.
- Fold siderne op.Træk det yderste af siderne ind over enderne, og op over fyldet.Gentag fra den anden side så din calzone er lukket.
- Pensl dejen med et sammenpisket æg og drys med sesam.
- Bag din indbagte pizza ved 180° varmluft i 20 minutter.
Noter
- Hvis der er meget saft i din kødsauce, kan du placere den indbagte pizza på en rist ovenpå bagepladen, så eventuelt væske kan løbe fra.
- Du kan godt undlade hytteosten, men jeg synes den bidrager til en mere cremet ostebund.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar