
Kartoffeltærte er en anderledes tærte, der er mild i smagen. Vi får den oftest som frokost, eller som tilbehør til brunchbordet.
Tærte er en fantastisk spise, der har den fordel at den altid kan laves og / ellers gøres klar i god tid. Det gør det til fantastisk gæstemad!
Kartoffeltærte med løg
Ingredienser
Tærtebund
- 150 gram hvedemel
- ¼ tsk salt
- 75 gram blødt smør
- 1 æg
Fyld
- 100 gram kartofler
- salt og peber
- 1 løg
- fedtstof
- 150 gram feta
- 100 gram spinat fra frost
- 1 dl fløde
- 2 æg
- 2 dl hytteost
- 1 spsk oregano
- 1 tomat eller en håndfuld halverede cherrytomater
- parmesanost
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til tærtebunden. Form dejen til en kugle og sæt den i køleskabet i 30 minutter.
- Tag dejen ud og rul den ud. Fordel den over tærteformen – sørg for at dejen når helt op til formens kant.Prik dejen med en gaffel.
- Forkog kartoflerne i 10 minutter.Skær dem i helt tynde skiver, og fordel i 1 lag over tærtebunden.Drys med salt og peber.
- Forbag tærtebunden med kartoflerne i 10 minutter ved 200°.
- Snit løget i strimler og steg det blødt i lidt fedtstof på en pande.Fordel over kartoflerne.
- Bland feta, optøet spinat, fløde, æg, hytteost og oregano. Pisk det godt sammen.Hæld massen over tærten.
- Fordel tomaterne øverst på tærten.
- Bag tærten i 30-40 minutter ved 200°.
- Riv lidt frisk parmesan over tærten inden servering.
Noter
Hvis du gerne vil have lidt kød i tærten, kan du drysse toppen med bacon før du bager den, det giver en skøn smag.
Skriv et svar