Her får du opskriften på en nem pizzabund. Til hverdag har jeg ikke tid til at stå med de helt sublime pizzabunde, der skal hæve i mange timer. Derfor har jeg udviklet denne opskrift, som er med en mega god pizzabund, men med kortere hævetid. Den kan laves på færdig på et par timer, fra du går i gang, til du står med den færdige pizza.
Dejen her er meget nem at lave og arbejde med – den røres sammen, hæves, formes til kugler og hæver igen. Herefter strækkes den nemt ud i den ønskede form. Det er vigtigt at forme pizzabunden med hænderne (og ikke en kagerulle!), da dejen beholder en masse luft i sig ved den fremgangsmåde. Lov mig at du ikke dræber dejen ved at rulle den 😀
Du kan i min pizza-kategori finde flere opskrifter på bunde og inspiration til lækkert fyld.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Nem pizzabund
Ingredienser
- 12 gram gær
- 325 gram vand
- 20 gram olie oliven eller raps
- 500 gram godt hvedemel, med 12% protein eksempelvis manitoba eller tipo
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt olie og 350 gram mel.Ælt dejen på røremaskine i 5 minutter.
- Tilsæt de sidste 150 gram mel og salt.Ælt dejen til den slipper skålens sider og bund – kør gerne din røremaskine op på max hastighed.
- Pensl en skål med olie, hæld dejen herover i, dæk den med et hårdt opvredet viskestykke og lad den stå og hæve i 1 timer.Stil den gerne til hævning i ovnen ved 32°
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord.Stram den godt op og del den i 4 stykker. Stram herefter hver af de 4 stykker op.Du kan stramme en dej op ved at folde siderne ind over midten hele vejen rundt, så der former sig en kugle, vende dejen om (så samlingerne vender ned ad), og dreje den rundt om sig selv mod bordpladen (friktion).
- Lad dejen stå på en let meldrysset flade og efterhæve i 20 minutter mens ovnen varmes op til maks temperatur.
- Drys igen din bordplade med mel og tag en kugle dej frem af gangen.Form dejen med dine hænder (brug ikke en kagerulle).Stræk i dejen og arbejd med den til den har den ønskede form.
- Placer dejen på et stykke bagepapir og put det ønskede fyld på.
- Bag pizzaerne ved 260° varmluft i 6 minutter.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar