
Rabarberkage med crumble er en virkelig skøn kage. Her får du både de syrlige rabarber i en sød kage, og en sprød crumbletop sammen med en lækker blød bund. Jeg serverer denne rabarberkage med crumble sammen med en blanding af fløde, cremefraiche og vanilje – mums for en mundfuld!
Jeg er blevet rigtig glad for at bage med rabarber, og jeg forsøger at udvikle en ny opskrift med rabarber hvert år. Jeg synes det er en super skøn grønsag, som bare passer rigtig godt i kager.
Prøv også mine rabarbercookies, rabarbermuffins med marcipan og min rabarbercrumble.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Rabarberkage med crumble
Equipment
- 1 Springform Ø24
Ingredienser
Fyld
- 500 gram rabarber*
- 100 gram sukker
Bund
- 200 gram blødt smør
- 200 gram sukker
- 4 æg m/l
- 220 gram hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
Crumble
- 100 gram hvedemel
- 100 gram sukker
- 100 gram blødt smør
- ½ tsk salt
Servering (forslag)
- 2 dl fløde
- 2 spsk flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 dl creme fraiche
Sådan gør du
Rabarberkage med crumble
- Rens rabarberen og skær den i tern.Bland det med 100 gram sukker.Lad det stå og trække, mens du forbereder dejen til bunden.
- Pisk blødt smør og sukker sammen til en luftig masse.
- Tilsæt æggene et af gangen, og pisk det ind i dejen.
- Si mel, vaniljesukker og salt i dejen.Vend det rundt.
- Tilsæt halvdelen af rabarberen og alt væsken herfra.Vend rundt til det er godt fordelt.
- Hæld dejen i en springform med bagepapir.Fordel resten af rabarberen ovenpå.
- Lav din crumble ved at blande alle ingredienserne sammen.Jeg synes det er nemmest at gøre med hænderne.Fordel crumble ovenpå dejen.
- Bag kagen ved 180° over/under varme i 60 minutter.
Servering
- Pisk fløden sammen med vaniljesukker.
- Rør det sammen med creme fraiche.