
Banankage er sååå undervurderet. En banankage skal være dejlig blød og svampet, og med denne opskrift får du netop det – plus en masse chokolade 🙂
Jeg fik for flere år siden en god opskrift på banankage, og med et par justeringer, kan jeg nu prale af at ligge inde med opskriften på verdens bedste banankage (i hvert fald ifølge mig selv).
Denne kage er bedst på anden og tredjedagen, så lav den endelig i god tid!

Svampet banankage – den aller aller bedste!
Ingredienser
Kage
- 200 gram hvedemel
- 1 tsk natron
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- ½ tsk salt
- 100 gram chokolade, 55%, groft hakket
- 230 gram sukker
- 2 æg
- 1½ dl olie
- 5 modne bananer
- 2 spsk creme fraiche
Glasur
- 2 dl flour melis
- 1 spsk usødet kakao
- vand
Sådan gør du
- Bland først mel, natron, vaniljesukker, kanel, salt og hakket chokolade i en skål.
- I en anden skål piskes æg og sukker sammen. Tilføj olien lidt af gangen imens du pisker.
- Mos bananerne og bland det med æggemassen. Tilsæt også creme fraiche.
- VEND melblandingen i æggeblandingen. Vær forsigtig på luften ikke bliver slået ud af massen.
- Hæld blandingen i en springform, en bradepande eller muffinsforme. Find vejledende bagetider under noter.
- Bages ved 160°
- Bland ingredienserne til glasur, og fordel over kagen når den er helt afkølet.
Noter
- Springform: 1 time
- Lille bradepande: 40 minutter
- Muffinsforme: 25 minutter
Super lækker kage 🙂
Jeg prøvede med kokosmælk i stedet for cremefraiche og det blev super
Hej hej, kan man fjerne creme fraiche så den er uden mælkeprodukt?
Hej Lene
Jeg har ladet mig fortælle at man kan erstatte med kokosmælk – dog er det ikke noget jeg har afprøvet.
Du må godt give en feedback hvis du afprøver det 😀
Vh Jeanette
Skøn kage – også uden chokolade
Tusind tak, Anne! Den plejer også at være et hit her 🙂