Go Back

Brødhapsere - lækre små madbrød

Antal: 30 styk
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

Brød

  • 25 gram gær
  • 4 dl vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 550 gram manitobamel
  • 2 tsk salt

Topping af pesto

  • 2-3 spsk chilipesto
  • 1 mozzarellabøf
  • 1 tsk havsalt

Topping af hvidløg

  • 2 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk havsalt

Sådan gør du

  • Gæren opløses i lunkent vand.
  • Olie og mel tilsættes. Ælt dejen godt (gerne på køkkenmaskine).
  • Tilsæt salt og ælt igen.
  • Lad dejen hæve lunt i en time.
  • Form brødene ved at ligge en klat dej på bagepapir med en ske, dyp skeen i vand og brug bagsiden af den til at forme brødet med.
  • Lad dejen efterhæve i 30 minutter alt imens du putter fyld på og opvarmer ovnen.
  • Smør halvdelen af brødene med pestoen og riv stykker af mozzarella der fordeles ovenpå.
  • Olien blandes med pressede hvidløg og finthakket persille, herefter fordeles blandingen over resten af brødene.
  • Bages i 8 minutter ved 240°.

Noter

Ved at følge opskriften, får du 15 brød med pesto og 15 brød med hvidløg. Ønsker du kun den ene slags, fordobler du blot opskriften på det fyld du foretrækker.
Brødene skal enten spises samme dag som de bages, eller fryses ned.
De er fryseegnede. Bag dem direkte fra frost i 6-8 minutter ved 200 grader, så smager de som nybagt.