Go Back
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Italiensk brød

Antal: 6 personer
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 20 gram gær
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 9 dl hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker.
  • Tilføj mel og salt.
  • Brug K-spaden til røremaskinen.
    Lad maskinen ælte dejen i 10 minutter ved lav hastighed.
    Skru op for tempoet, og lad maskinen køre ved fuld hastighed, indtil dejen samler sig om K-spaden. Det tager 5-10 minutter.
  • Dæk dejen til med husholdningsfilm, og stil den til hævning på køkkenbordet i 3 timer.
  • Slå luften ud af dejen.
    Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld dejen ud herpå.
  • Tænd ovnen på 300° (eller så varmt som muligt).
  • Bag brødet i midten af oven i 10-12 minutter. Brødet er færdigt, når det har en lækker gylden farve over det hele.