Go Back

Pepperoni stænger

Antal: 32 stk.
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

  • 1 dl mælk
  • 150 gram bagemargarine
  • 2 dl yoghurt natural
  • 25 gram gær
  • 2 tsk sukker
  • 140 gram tomatpure
  • 200 gram pepperoni skåret i små stykker
  • 2 spsk oregano
  • 400 gram Tipo 00 mel
  • 100 gram hvid hvedemel eller anden fuldkornsmel
  • 1 tsk salt
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Mælk og margarine smeltes i en gryde. Tilsæt yoghurt og opvarm / afkøl til væsken er lunken.
  • Opløs gær og sukker i den lunkne væske.
  • Tilsæt tomatpure, små stykker pepperoni og oregano. Rør let rundt.
  • Tilsæt mel og salt.
    Ælt til du har en samlet dej.
  • Lad dejen hvile i et kvarter.
  • Del dejen i enten 16 eller 32 stykker - alt efter hvilken størrelse du ønsker.
  • Rul hver dejklump ud til en lang pølse, fold den på midten og "flet" dejen som vist på billedet. Fold enden let ind under brødet.
  • Pepperonistænger skal hæve i 1 time.
  • Pensl med et sammenpisket æg og bag dem ved 230° over/under varme i 8 minutter.

Noter

Dejen er meget let at arbejde med.
Hvis du vil lave en lettere version, kan du trille dejen til boller, og toppe med revet ost - det smager også godt.