Go Back

Gissau

Antal: 6 personer
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 500 gram oksekød
  • 2 løg
  • 3 store gulerødder
  • 800 gram hvidkål
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 tsk karry
  • 3 tsk paprika
  • 120 gram ris (rå)
  • 7 dl vand
  • 140 gram tomatpure

Sådan gør du

  • Hæld olien i en gryde og brun kødet af.
  • Snit løget og tilsæt det til gryden.
    Gulerødder og hvidkål skæres i strimler.
  • Bland krydderier og ris med oksekødet og hæld vand over.
    Tilsæt også gulerødder og hvidkål.
  • Sæt låg på gryden og lad retten småkoge i 45 minutter ved middelvarme.
    Rør rundt i det efter en halv time. Tilsæt mere vand ved behov (der skal være lidt i bunden, så det ikke brænder på).
  • Tilsæt tomatpure og rør godt rundt i retten.
  • Smag til med krydderier, salt og peber.

Noter

Server eventuelt med rugbrød eller rugbrødschips.