Gissau
Antal: 6 personer
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk
- 1 spsk olie
- 500 gram oksekød
- 2 løg
- 3 store gulerødder
- 800 gram hvidkål
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- 2 tsk karry
- 3 tsk paprika
- 120 gram ris (rå)
- 7 dl vand
- 140 gram tomatpure
Hæld olien i en gryde og brun kødet af.
Snit løget og tilsæt det til gryden.Gulerødder og hvidkål skæres i strimler. Bland krydderier og ris med oksekødet og hæld vand over.Tilsæt også gulerødder og hvidkål. Sæt låg på gryden og lad retten småkoge i 45 minutter ved middelvarme.Rør rundt i det efter en halv time. Tilsæt mere vand ved behov (der skal være lidt i bunden, så det ikke brænder på). Tilsæt tomatpure og rør godt rundt i retten.
Smag til med krydderier, salt og peber.