Go Back

Banoffee pie

Antal: 6 personer
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

  • 150 gram digestive
  • 75 gram blødt smør
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 2-3 bananer
  • dl fløde
  • 60 gram hakket chokolade

Sådan gør du

  • Knus digestive og bland dem med det bløde smør.
    Jeg har brugt en minihakker til kiksene, alternativt kan kan putte dem i en frysepose og knuse dem med en kagerulle.
  • Pres kiksebandingen godt ned i en tærteform. Sørg for at der kommer en lille kant på.
    Stil på køl.
    Banoffee Pie
  • Kog den kondenserede mælk til karamel.
    Jeg anbefaler at du gør dette i ovnen - den metode kan du finde lige her.
  • Hæld karamellen over kiksebunden. Den kan glattes ud med bagsiden af en ske, der dyppes i varmt vand.
    Sæt igen tærten på køl.
  • Skær bananerne i skiver, og fordel dem over kagen.
    Banoffee Pie
  • Pisk fløden og bland den med 2/3 af den hakkede chokolade.
    Fordel over bananerne.
    Drys det sidste choklade over som pynt.
    Banoffee Pie

Noter

Hvis du samler kagen i god tid før den serveres, skal du sørge for at dække bananerne helt til med flødeskum, ellers når de at blive lidt triste.