Go Back

Brunede kartofler

Samlet tid20 minutter
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

  • 1 stk glaskartofler perlekartofler, 425 gram
  • 2 spsk sukker store spiseskefulde...
  • 10 gram smør

Sådan gør du

  • Hæld vandet fra kartoflerne
  • Smelt sukker på en pande med middel/høj varme.
    Det er vigtigt at du har tålmodighed og venter til det er smeltet til karamel inden du går videre!
  • Tilsæt smøret - vent til det er smeltet sammen.
  • Tilsæt kartoflerne og vend rundt i det.
    Karamellen kan godt størkne idet du tilsætter kartoflerne, men det skal nok smelte igen! Her er det igen tålmodigheden der kommer ind i billedet.
    Det tager tid for karamellen at tykne så der kommer et godt lag på kartoflerne - vente, vente, vente...

Noter

Tålmodighed!
  • Hvis ikke sukkeret er ordentligt smeltet når du hælder kartoflerne på, så kommer karamellen ikke til at sætte sig ordentligt fast på kartoflerne.
  • Det tager tid for karamellen at blive til en tyk masse der omkranser kartoflerne, så VENT - det skal nok komme.