Go Back
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
Noter
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Juletræstamme med pistacie
Forfatter:
Jeanette fra Grøntmad.dk
Ingredienser
300
gram
marcipan
150
gram
nougat
200
gram
pistaciemasse
jeg bruger den fra Odense
flormelis
chokolade eller vekao
Sådan gør du
Drys lidt flormelis på bordet, for at undgå at marcipanen sætter sig fast til bordpladen.
Rul marcipanen ud og skær kanterne af så de er lige.
Skær nougat i tynde skiver og placer ovenpå marcipanen.
Jeg bruger en ostehøvl til dette.
Brug en kniv til at smøre din nougat ud, så den dækker hele fladen.
Fordel pistaciemassen i et jævnt lag ovenpå.
Rul stykket på den lange led.
Smelt noget chokolade / vekao og pensl det på træstammens ynderside. Lad den tørre, vend den om og pensl også på undersiden. Gentag eventuelt.
Sæt træstammen i køleskabet og vent med at skære den ud til den er godt afkølet.
Noter
Træstamme stykkerne er fryseegnet.