Go Back

Juletræstamme med pistacie

Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

  • 300 gram marcipan
  • 150 gram nougat
  • 200 gram pistaciemasse jeg bruger den fra Odense
  • flormelis
  • chokolade eller vekao

Sådan gør du

  • Drys lidt flormelis på bordet, for at undgå at marcipanen sætter sig fast til bordpladen.
  • Rul marcipanen ud og skær kanterne af så de er lige.
  • Skær nougat i tynde skiver og placer ovenpå marcipanen.
    Jeg bruger en ostehøvl til dette.
  • Brug en kniv til at smøre din nougat ud, så den dækker hele fladen.
  • Fordel pistaciemassen i et jævnt lag ovenpå.
  • Rul stykket på den lange led.
  • Smelt noget chokolade / vekao og pensl det på træstammens ynderside. Lad den tørre, vend den om og pensl også på undersiden. Gentag eventuelt.
  • Sæt træstammen i køleskabet og vent med at skære den ud til den er godt afkølet.

Noter

Træstamme stykkerne er fryseegnet.