Go Back

Eton mess

Antal: 6 portioner
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

Marengs

  • 150 gram sukker
  • 3 æggehvider
  • 1 tsk vaniljepaste

Creme

  • 500 gram friske jordbær
  • 4 dl piskefløde
  • 2 spsk flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • mørk chokolade

Sådan gør du

Marengs

  • Pisk æg og sukker stift - du skal kunne vende skålen på hovedet uden det falder ud.
  • Tilsæt 1 tsk vaniljepaste og pisk ca 10 sekunder så det bliver mixet godt sammen.
  • Fordel marengsen på en bageplade med bagepapir.
  • Bag ved 100° i 45-60 minutter.
    Jo længere tid det bages, jo mere knasende bliver det - jo kortere tid det bages, jo mere chewey bliver det. Det er en smagssag.
  • Lad marengsen afkøle.

Sammenblanding

  • Skær jordbærrene i passende størrelser.
    Jeg deler et jordbær i 4-6 stykker.
  • Pisk fløden let og tilsæt flormelis og vaniljesukker.
    Pisk et par sekunder mere så det blandes godt sammen.
  • Bræk marengsen i mindre stykker, og bland det sammen med jordbærrene i i fløden.
  • Anret i portionsglas og drys med hakket mørk chokolade.