Eton mess
Antal: 6 portioner
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk
Marengs
- 150 gram sukker
- 3 æggehvider
- 1 tsk vaniljepaste
Creme
- 500 gram friske jordbær
- 4 dl piskefløde
- 2 spsk flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- mørk chokolade
Marengs
Pisk æg og sukker stift - du skal kunne vende skålen på hovedet uden det falder ud.
Tilsæt 1 tsk vaniljepaste og pisk ca 10 sekunder så det bliver mixet godt sammen.
Fordel marengsen på en bageplade med bagepapir.
Bag ved 100° i 45-60 minutter.Jo længere tid det bages, jo mere knasende bliver det - jo kortere tid det bages, jo mere chewey bliver det. Det er en smagssag. Lad marengsen afkøle.
Sammenblanding
Skær jordbærrene i passende størrelser.Jeg deler et jordbær i 4-6 stykker. Pisk fløden let og tilsæt flormelis og vaniljesukker. Pisk et par sekunder mere så det blandes godt sammen. Bræk marengsen i mindre stykker, og bland det sammen med jordbærrene i i fløden.
Anret i portionsglas og drys med hakket mørk chokolade.