Go Back

Snebolde med nougat

Antal: 20 stk
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Equipment

  • 20 tandstikker
  • 1 papkasse

Ingredienser

  • 200 gram marcipan
  • 60 gram nougat
  • 100 gram mørk chokolade, 70%
  • 10 gram kokosolie eller lidt kakaosmør
  • 1 dl kikærtevand eller pasteuriserede æggehvider
  • 2 dl flormelis
  • 1 spsk bagekakao

Sådan gør du

  • Afvej marcipanen til 20 stykker marcipan af 10 gram hver.
  • Afvej nougat til 20 stykker af 3 gram hver.
  • Du kan enten rulle hvert stykke marcipan fladt, eller blot forme det i hænderne. Placer et stykke nougat i midten af marcipanen, luk marcipanen herom og tril den til en kugle.
    Gør dette til du har alle 20 kugler.
    Snebolde med nougat
  • Stik en tandstik ca halvvejs igennem hver kugle, og lad stykkerne stå sådan imens du rydder op og forbereder chokoladen.
  • Smelt chokoladen og rør den sammen med kokosolien.
    Jeg har beskrevet i noter herunder hvordan jeg plejer at gøre det.
  • Hold fast i tandstikken og vend marcipanen ned i skålen med chokolade, brug en ske til at “øse” chokolade op af alle siderne. Lad marcipankuglen afdryppe i 10 sekunder inden du vender den om, og stikker enden af tandstikken ned i papkassen.
    Lad chokoladerne stå her og tørre - gå først videre når det er stærknet.
    Snebolde med nougat
  • Hæld kikærtevandet op i et glas og sigt flormelis og kakao i en skål.
  • Dyp marcipan-chokolade kuglerne i kikærtevandet inden det vendes i flormelis.
    Rul dem langs håndfladen for at "presse" flormelis fast derpå.
    Sæt dem tilbage i papkassen.
    Snebolde med nougat
  • Lad sneboldene stå og størkne i 10 min.
  • Vend igen sneboldene i flormelis, ryst det overskydende af - nu skulle de gerne dække tæt.
    Snebolde med nougat
  • Tag forsigtigt tandstikkerne ud af sneboldene, og opbevar dem i en tætsluttende beholder i køleskabet.

Noter

Hvordan jeg smelter chokoladen i en microbølgeovn:
  • 60 gram chokolade smeltes i 30 sekunder 
  • Rør rundt i det med en ske
  • Giv der yderligere 2x15 sekunder, hvor der røres i det halvvejs
  • Tilsæt de sidste 40 gram chokolade
  • Rør rundt. Giv det 10 sekunder mere ved behov
  • Tilsæt kokosolie og rør rundt
  • Chokoladen er nu klar til brug