Chili knækbrød med parmesanost
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk
- 2 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- 2 dl grovvalsede havregryn
- 1 dl fuldkornshvedemel
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 tsk chiliflager
- 2 dl vand
- 1 dl olie
Topping
- ½ dl sesamkerner
- 1 dl revet parmesanost
Bland alle de tørre ingredienser.
Tilsæt vand og olie.Rør det hele godt sammen med en ske. Fordel knækbrødsdejen på 3 stykker bagepapir.
Placer et ekstra stykke bagepapir ovenpå knækbrødsdejen, og brug en kagerulle til at rulle dejen helt tynd.
Skær knækbrødet i den ønskede størrelse.
Bland sesamfrø og parmesanost, drys det ud over de 3 plader med udrullet knækbrødsdej.
Bag i midten af ovnen ved 200° i ca 15 minutter.
Lad knækbrødene afkøle på en rist - de skal være HELT afkølede før du pakker dem ned. Opbevar knækbrødet i en lufttæt beholder. Jeg bruger en kagedåse.
Bagetiden er vejledende
Både din ovns bageevne og knækbrødets tykkelse spiller ind på bagetiden. Hvis knækbrødene føles bløde, skal de have lidt mere. De er færdige når de er gyldne og let sprøde (de bliver lidt hårdere når de køler af).
Mængden af chili
Du kan selv justere mængden af chili. Der er stor forskel på hvor stærk stødt chili er, men det plejer at stå angivet på glasset. Jeg har brugt en chili med middelstyrke, og med 1/2 tsk kommer der kun en meget lille antydning af chilismag i knækbrødet, mens der med 1 tsk er en passende mængde. Så.... tjek din chilis styrke, og vurder derudfra hvor rundhåndet du tør være med chilien :D