Snebolde med saltkaramel
Antal: 20 stk
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk
- 200 gram marcipan
- saltkaramel
- 100 gram mørk chokolade, 70%
- 10 gram kokosolie Eller lidt kakaosmør
- 1 dl kikærtevand Du kan selv koge det eller blot bruge væsken fra en dåse med kikærter
- 2 dl flormelis
- 1 spsk bagekakao
Afvej marcipanen til 20 stykker marcipan af 10 gram hver.
Form hver klump marcipan til en lille skål.Fyld saltkaramel heri og luk dem sammen til en kugle. Stik en tandstik ca halvvejs igennem hver kugle, og lad stykkerne stå sådan imens du rydder op og forbereder chokoladen.
Smelt chokoladen og rør den sammen med kokosolien.Jeg har beskrevet i noter herunder hvordan jeg plejer at gøre det. Hold fast i tandstikken og vend marcipanen ned i skålen med chokolade, brug en ske til at “øse” chokolade op af alle siderne. Lad marcipankuglen afdryppe i 10 sekunder inden du vender den om, og stikker enden af tandstikken ned i papkassen. Lad chokoladerne stå her og tørre - gå først videre når det er stærknet. Hæld kikærtevandet op i et glas og sigt flormelis i en skål.
Dyp marcipan-chokolade kuglerne i kikærtevandet inden det vendes i flormelis.Rul dem langs håndfladen for at "presse" flormelis fast derpå.Sæt dem tilbage i papkassen. Lad sneboldene stå og størkne i 10 min.
Vend igen sneboldene i flormelis, ryst det overskydende af - nu skulle de gerne dække tæt.
Tag forsigtigt tandstikkerne ud af sneboldene, og opbevar dem i en tætsluttende beholder i køleskabet.
Hvordan jeg smelter chokoladen i en microbølgeovn:
- 60 gram chokolade smeltes i 30 sekunder
- Rør rundt i det med en ske
- Giv der yderligere 2x15 sekunder, hvor der røres i det halvvejs
- Tilsæt de sidste 40 gram chokolade
- Rør rundt. Giv det 10 sekunder mere ved behov
- Tilsæt kokosolie og rør rundt
- Chokoladen er nu klar til brug