Go Back

Åbne fastelavnsboller

Antal: 20 stk
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

Fastelavnsboller

  • 2 dl mælk
  • 50 gram gær
  • 50 gram sukker
  • 200 gram blødt smør
  • 2 æg
  • 500 gram mel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk kardemomme kan udelades
  • ½ tsk salt

Øvrigt

  • 1 æg til pensling
  • kagecreme og hindbærsyltetøj til fyld
  • flormelis, bagekakao og vand til glasur

Sådan gør du

  • Lun mælken til "lillefinger varm", og opløs gæren heri.
  • Tilsæt sukker, blødt smør og æg.
  • Tilsæt mel, vaniljesukker, kardemomme og salt.
  • Ælt dejen i en røremaskine i ca 10 minutter - eller indtil dejen slipper skålens kanter.
  • Læg et vådt klæde over dejen og stil den til hævning i 45 minutter.
  • Form 20 boller af dejen (jeg har vejet dem af med 53 gram i hver).
    Lav en fordybning i midten af hver bolle, og placer dem på et stykke bagepapir.
    Jeg laver fordybningen med bunden af et shotglas ;)
  • I hver bolle fyldes der først 1 tsk hindbærmarmelade i hver og derefter 1 spsk vaniljecreme i hver.
    Glat cremen let ud.
  • Lad fastelavnsbollerne hæve i 30 min.
  • Pensl brødet med et sammenpisket æg.
  • Bag ved 200° over/under varme i 15 minutter.
  • Når fastelavnsbollerne er kølet af kan de pyntes med en ring af glasur.

Noter

Du kan under denne opskrift, finde en lækker opskrift på hjemmelavet kagecreme. Den er bagefast.