Go Back

Focaccia - det bedste madbrød!

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid5 minutter
Hæve+bagetid1 time 25 minutter
Samlet tid1 time 40 minutter
Antal: 8 personer
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

Focaccia

  • 4 dl lunkent vand
  • 25 gram gær
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 500 gram Tipo00 mel Du kan også bruge både manitoba eller almindelig hvedemel - men for at få det helt luftige italienske brød med store huller i, skal du investere i det rigtige mel ;)

Topping - efter hævning

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk flagesalt
  • 15 cherrytomater
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk rosmarin enten tørret eller friske blade

Topping - efter bagning

  • 2-4 spsk olivenolie

Sådan gør du

Focaccia

  • Opløs gæren i det lunkne vand.
  • Tilsæt salt og olie og rør let i det.
  • Tilsæt melet og lad din røremaskine ælte dejen i 5-10 minutter. Brug gerne K-spaden og skrab kanterne ned en enkelt gang undervejs. Dejen skal være våd og klistret.
  • Fordel dejen på et stykke bagepapir på en bradepande, og lad det hæve utildækket på køkkenbordet i en time.

Efter hævetid

  • Fordel 2 spsk olie ud over dejen. Vær forsigtig så du ikke får trykket luften ud af brødet.
  • Prik huller i dejen med en finger.
  • Drys med flagesalt og rosmarin.
  • Skær hvidløgsfedene i tynde skiver og fordel dem over hele dejen sammen med cherrytomaterne.
  • Bag i ovnen ved 225° i 20-25 minutter.

Efter bagetid

  • Fordel en god mængden olivenolie over brødet. Jeg plejer at hælde det over, og duppe efter med en pensel. Olien blødgør brødet og er med til at gøre det ekstra lækkert.