500gram Tipo00 melDu kan også bruge både manitoba eller almindelig hvedemel - men for at få det helt luftige italienske brød med store huller i, skal du investere i det rigtige mel ;)
Topping - efter hævning
2spskolivenolie
1spskflagesalt
15cherrytomater
4fedhvidløg
1spskrosmarinenten tørret eller friske blade
Topping - efter bagning
2-4spskolivenolie
Sådan gør du
Focaccia
Opløs gæren i det lunkne vand.
Tilsæt salt og olie og rør let i det.
Tilsæt melet og lad din røremaskine ælte dejen i 5-10 minutter. Brug gerne K-spaden og skrab kanterne ned en enkelt gang undervejs. Dejen skal være våd og klistret.
Fordel dejen på et stykke bagepapir på en bradepande, og lad det hæve utildækket på køkkenbordet i en time.
Efter hævetid
Fordel 2 spsk olie ud over dejen. Vær forsigtig så du ikke får trykket luften ud af brødet.
Prik huller i dejen med en finger.
Drys med flagesalt og rosmarin.
Skær hvidløgsfedene i tynde skiver og fordel dem over hele dejen sammen med cherrytomaterne.
Bag i ovnen ved 225° i 20-25 minutter.
Efter bagetid
Fordel en god mængden olivenolie over brødet. Jeg plejer at hælde det over, og duppe efter med en pensel. Olien blødgør brødet og er med til at gøre det ekstra lækkert.