Go Back

Gulerodskage

Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

Kage

  • 300 gram hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 300 gram brun farin
  • 4 æg
  • 2 dl rapsolie
  • 400 gram revet gulerod

Topping

  • 200 gram natural flødeost
  • 100 gram blødt smør
  • 150 gram flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk citronsaft
  • 100 gram revet gulerod

Sådan gør du

Kage

  • Bland mel, vaniljesukker, kanel, bagepulver, natron og salt i en skål.
  • I en anden skal piskes brun farin, æg og olie.
  • Si mel-blanding over i den flydende dej.
    Rør dejen godt rundt. Jeg tilsætter melet af 3 omgange.
  • Tilsæt revet gulerod og rør det rundt til det er godt fordelt.
  • Beklæd en bradepande på ca 23x33 med bagepapir, og hæld kagedejen herover i.
  • Bag kagen ved 180° over/under varme i 40 minutter.
  • Lad kagen afkøle inden du putter topping på.

Topping

  • Pisk flødeost, blødt smør, flormelis, vaniljesukker og citron.
    Det er vigtigt at smørret er helt blødt, da det ellers vil efterlade små klumper i cremen. Skulle det ske, kan du lune hele cremen i mikroovnen med 10 sekunder af gangen. Det har reddet mig før :)
  • Fordel cremen over den afkølede kage, og drys til sidst med revet gulerod.