Go Back

Citronkage

Antal: 12 personer
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

Kokosbunde

  • 200 gram sukker
  • 100 gram blødt smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 gram hvedemel
  • 50 gram kokosmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 1 dl kokosmælk
  • lidt ekstra smør og sukker til springformen

Citroncreme

  • 2 citroner økologiske
  • 2 æg
  • 75 gram sukker
  • 60 gram blødt smør

Creamcheese

  • 200 gram natural flødeost
  • 50 gram blødt smør
  • 150 gram flormelis
  • 2 spsk kokosmælk
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

Kokosbunde

  • Find 4 skåle, og inddel ingredienserne således:
    Skål 1) Sukker, blødt smør og vaniljesukker
    Skål 2) Hvedemel, kokosmel og bagepulver
    Skål 3+4) Æggene deles i hvider og blommer
  • Skål 1) Pisk ingredienserne sammen med en håndmixer.
    Tilsæt æggeblommerne et af gangen, mens du pisker det til en luftig konsistens.
    Tilsæt kokosmælken og pisk videre til alt i skålen er blandet.
  • Skål 2) Bland de tørre ingredienser sammen, og si det over i skål 1.
    Vend dejen sammen.
  • Skål 3) Pisk æggehviderne stive.
    Rør dem forsigtigt i skålen med de andre ingredienser.
  • Put bagepapir i bunden af en springform.
    Smør siderne med smør, og drys med smør.
    Fordel dejen i springformen og bag bunden ved 170° varmluft i 30 minutter.
  • Lad bunden afkøle i springformen.

Citroncreme

  • I en røreskål rives skallen fra citronerne. Pres også saften ud af dem.
    Tilsæt æg og sukker.
  • Skålen sættes over et vandbad. Mens ingredienserne opvarmes, skal du piske i det til det bliver stift. Det tager ca 15 minutter.
  • Tag skålen af vandbadet.
    Det bløde smør skæres i små tern, og tilsættes lidt af gangen imens det piskes ud i cremen.
  • Sæt cremen i køleskabet og lad den køle helt af.

Creamcheese

  • Alle ingredienser vejes af og røres godt sammen.
    Det er vigtigt at smørret er godt blødt (men ikke smeltet!).

Saml citronkagen

  • Del kokosbunden i to.
  • Placer ned nederste del af kagebunden på dit serveringsfad.
    Fordel citroncremen herpå.
  • Læg toppen af kagebunden ovenpå citroncremen.
    Fordel din creamcheese øverst på kagen.
  • Pynt eventuelt kagen med lidt hakket chokolade, påskeæg eller lignende.