Go Back

Gateau Marcel

Antal: 8 personer
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

  • 200 gram mørk chokolade
  • 200 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 7 æg evt. pasteuriserede

Sådan gør du

  • Smelt smør og chokolade sammen.
    Lad det afkøle.
  • Del æggene i hvider og blommer.
  • Pisk æggehviderne stive med 70 gram sukker.
  • Pisk æggeblommerne hvide med 130 gram sukker.
  • Vend den afkølede chokolade i de piskede blommer.
  • Vend herefter hviderne forsigtig i.
  • Put bagepapir i bunden af en springform.
    Smør siderne og drys dem med sukker.
  • Hæld halvdelen af dejen i formen.
    Gem den anden halvdel i køleskabet.
  • Bag kagebunden ved 175° over/under varme i 30 minutter.
  • Når kagen er afkølet, toppes den med den resterende kagedej.
  • Server eventuelt med en god is eller pynt den med hakket chokolade og friske bær.
    Velbekomme :)