Gateau Marcel
Antal: 8 personer
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk
- 200 gram mørk chokolade
- 200 gram smør
- 200 gram sukker
- 7 æg evt. pasteuriserede
Smelt smør og chokolade sammen.Lad det afkøle. Del æggene i hvider og blommer.
Pisk æggehviderne stive med 70 gram sukker.
Pisk æggeblommerne hvide med 130 gram sukker.
Vend den afkølede chokolade i de piskede blommer.
Vend herefter hviderne forsigtig i.
Put bagepapir i bunden af en springform.Smør siderne og drys dem med sukker. Hæld halvdelen af dejen i formen.Gem den anden halvdel i køleskabet. Bag kagebunden ved 175° over/under varme i 30 minutter.
Når kagen er afkølet, toppes den med den resterende kagedej.
Server eventuelt med en god is eller pynt den med hakket chokolade og friske bær.Velbekomme :)