Italiensk brød
Antal: 6 personer
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk
- 5 dl vand
- 20 gram gær
- 2 tsk sukker
- 2 tsk salt
- 9 dl hvedemel
Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker.
Tilføj mel og salt.
Brug K-spaden til røremaskinen.Lad maskinen ælte dejen i 10 minutter ved lav hastighed.Skru op for tempoet, og lad maskinen køre ved fuld hastighed, indtil dejen samler sig om K-spaden. Det tager 5-10 minutter. Dæk dejen til med husholdningsfilm, og stil den til hævning på køkkenbordet i 3 timer.
Slå luften ud af dejen.Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld dejen ud herpå. Tænd ovnen på 300° (eller så varmt som muligt).
Bag brødet i midten af oven i 10-12 minutter. Brødet er færdigt, når det har en lækker gylden farve over det hele.