Go Back

Tomatsuppe

Antal: 6 portioner
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

Bagte grøntsager

  • 10 tomater ca 1 kilo
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød peber
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk peber
  • 1 spsk olivenolie

Suppe

  • 5 dl vand
  • 1-2 dl suppehorn
  • 2 tern grøntsagsboullion
  • 1 tsk salt
  • 300 gram kødboller
  • Topping: Hvidløgscroutoner

Sådan gør du

Bagte grøntsager

  • Del tomaterne i kvarte.
    Skær løg i grove stykker.
    Snit hvidløg i mindre stykker.
    Skær peberfrugten i grove stykker.
  • Fordel ovenstående i et ovnfast fad.
    Drys med timian, oregano og peber.
    Hæld olivenolie over.
  • Bag blandingen i ovnen ved 180° i 1 time. Rør rundt i det et par gange undervejs.
  • Hæld hele blandingen over i en blender, og blend til suppen er helt fin.

Suppe

  • Bring vandet i kog og tilsæt suppehornene.
    Lad det småkoge i ca 5 minutter til pastaen er færdigkogt.
  • Tilføj bouillon og salt.
    Vent til det er opløst.
  • Hæld de blendede tomater over i gryden, og smag til med salt og peber.
  • Tilføj kødbollerne, lad simre i et par minutter og server med din yndlingstopping.
    Tomatsuppe

Noter

Forslag til variationer
  • Tilsæt 1 tsk chilipulver for en mere krydret suppe
  • Tilsæt 1/2 tsk sukker for at fremhæve tomaternes sødme
  • 100 gram natural flødeost, for en cremet konsistens (eller 1 dl fløde)
Forslag til toppings og tilbehør