Tomatsuppe
Antal: 6 portioner
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk
Bagte grøntsager
- 10 tomater ca 1 kilo
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 rød peber
- 1 spsk tørret timian
- 1 tsk oregano
- 1 tsk peber
- 1 spsk olivenolie
Suppe
- 5 dl vand
- 1-2 dl suppehorn
- 2 tern grøntsagsboullion
- 1 tsk salt
- 300 gram kødboller
- Topping: Hvidløgscroutoner
Bagte grøntsager
Del tomaterne i kvarte.Skær løg i grove stykker.Snit hvidløg i mindre stykker.Skær peberfrugten i grove stykker. Fordel ovenstående i et ovnfast fad.Drys med timian, oregano og peber.Hæld olivenolie over. Bag blandingen i ovnen ved 180° i 1 time. Rør rundt i det et par gange undervejs.
Hæld hele blandingen over i en blender, og blend til suppen er helt fin.
Suppe
Bring vandet i kog og tilsæt suppehornene. Lad det småkoge i ca 5 minutter til pastaen er færdigkogt. Tilføj bouillon og salt.Vent til det er opløst. Hæld de blendede tomater over i gryden, og smag til med salt og peber.
Tilføj kødbollerne, lad simre i et par minutter og server med din yndlingstopping.
Forslag til variationer
- Tilsæt 1 tsk chilipulver for en mere krydret suppe
- Tilsæt 1/2 tsk sukker for at fremhæve tomaternes sødme
- 100 gram natural flødeost, for en cremet konsistens (eller 1 dl fløde)
Forslag til toppings og tilbehør