Go Back

Kartoffelbites

Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 5 æg
  • 2 spsk krydderi Jeg har brugt paprika og løg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 200 gram revet ost
  • 200 gram mel
  • Rigeligt med olie

Sådan gør du

  • Kog og mos kartoflerne.
    Lad det afkøle.
  • Bland alle ingredienserne sammen.
  • Opvarm en pande med ½ cm olie på medium-høj varme.
    Lad olien blive godt varm inden du går i gang.
  • Sæt dine kartoffelbites på panden med to spiseskeer.
    Vend dem når kanterne er brune. Tag dem af, når de er gyldne på begge sider.
    Kartoflerne skal ikke laves færdige på panden, men skal blot have en lækker skorpe.
  • Bag i ovnen ved 200° varmluft i 20 minutter.

Noter

Lidt om at stege dine kartoffel bites i olie
  • Hvis olien er varm nok, er de sprøde efter 1 minut på hver side.
  • Efter et par omgange, kan det være nødvendigt at give olien et par minutter til at blive ordentlig varm igen.
  • Hvis olien begynder at sprøjte, bør du skrue lidt ned for blusset - det skal ikke være farligt at lave mad :)
Kartoffelbites er fryseegnede.