Go Back

Islagkage med kirsebær på browniebund

Antal: 12 personer
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

Brownie

  • 100 gram smør + lidt til at smøre formen med
  • 200 gram sukker
  • 2 æg
  • 100 gram mel
  • 50 gram kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver

Is

  • ½ liter fløde
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 100 gram mørk chokolade, 55%
  • 500 gram kirsebærsauce

Sådan gør du

Brownie

  • Lad smøret stå ved stuetemperatur og blive blødt.
    Pisk smør og sukker.
    Tilsæt æggene og pisk til du har en samlet masse.
  • Tilsæt mel, kakao, vanilje og bagepulver.
    Pisk igen.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden og smør siderne.
    Fordel browniemassen i springformen.
  • Bag din browniebund i 20 minutter ved 175°.
    Lade den afkøle helt inden du begynder på isen.

Is

  • Pisk fløden og rør den forsigtigt sammen med kondenseret mælk.
  • Tilsæt vaniljeekstrakt og hakketchokolade. Rør forsigtigt rundt.
  • Tilsæt kirsebærsaucen og rør igen.
  • Fordel isen over browniebunden, og lad islagkagen stå på frost til den næste dag.

Noter

Tag islagkagen op en halv time før servering.