Go Back

Krydderkiks af surdej

Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

  • 200-250 gram surdejsrest
  • 50 gram blødt smør
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk timian
  • 1 spsk rosmarin
  • ca 100 gram hvedemel
  • 4 spsk olivenolie
  • ½ spsk flagesalt, havsalt eller lignende

Sådan gør du

  • Bland din surdej med det bløde smør og krydderierne.
  • Tilsæt melet og ælt det hele godt sammen.
  • Placer dejen på et stykke bagepapir, og placer endnu et stykke bagepapir ovenpå.
    Rul dejen flad.
  • Pensl med olivenolie.
    Dys med salt.
    Prik dejen med en gaffel.
    Skær dine kiks ud i den ønskede størrelse.
  • Bag dine kiks nederst i ovnen ved 175° i 20-35 minutter - indtil kiksene er sprøde og gyldne.

Noter

Noter: 
  • Mængden af mel afhænger af konsistensen af din surdej. Du skal have en masse der er fast og som ikke klistrer fast i bagepapiret ved udrulning.
  • Bagetiden afhænger af hvor tyk en kiks du ønsker - altså hvor tyndt den er rullet ud før bagning. Jeg kan godt lide at der er lidt højde på den.