Krydderkiks af surdej
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk
- 200-250 gram surdejsrest
- 50 gram blødt smør
- 1 spsk oregano
- 1 spsk timian
- 1 spsk rosmarin
- ca 100 gram hvedemel
- 4 spsk olivenolie
- ½ spsk flagesalt, havsalt eller lignende
Bland din surdej med det bløde smør og krydderierne.
Tilsæt melet og ælt det hele godt sammen.
Placer dejen på et stykke bagepapir, og placer endnu et stykke bagepapir ovenpå.Rul dejen flad. Pensl med olivenolie.Dys med salt.Prik dejen med en gaffel.Skær dine kiks ud i den ønskede størrelse. Bag dine kiks nederst i ovnen ved 175° i 20-35 minutter - indtil kiksene er sprøde og gyldne.
Noter:
- Mængden af mel afhænger af konsistensen af din surdej. Du skal have en masse der er fast og som ikke klistrer fast i bagepapiret ved udrulning.
- Bagetiden afhænger af hvor tyk en kiks du ønsker - altså hvor tyndt den er rullet ud før bagning. Jeg kan godt lide at der er lidt højde på den.