Go Back

Cookies

Antal: 20 stk
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

  • 200 gram sukker
  • 150 gram brun farin
  • 200 gram smeltet smør
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 300 gram mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 300 gram chokolade

Sådan gør du

  • Pisk hvid sukker, brun sukker og smeltet afkølet smør.
  • Tilsæt æg og vaniljeekstrakt.
    Pisk igen.
  • Bland mel, bagepulver og hakket chokolade.
    Bland det godt sammen med æg- og sukkermassen.
  • Hvis du ønsker helt runde cookies, skal du sætte dejen på køl i 30 minutter, og herefter trille 20-26 kugler af dejen (afhængig af hvor store du ønsker dem).
    Hvis de godt må være lidt kantede, men stadig runde, kan du forme dejen med det samme, ved hjælp af to spiseskeer.
  • Bag ved 180° over/under varme i 10-12 minutter.
    De er færdige, når det midterste af kagen falder sammen, kanten har en let-gylden farve og de ikke længere ser våde ud på midten. Hold øje med dem! Bemærk at de først bliver sprøde, når de afkøler.
  • Lad dine cookies afkøle på en bagerist.

Noter

Dejen er fryseegnet. Frys de ubagte kugler, og tag dem op efterhånden som du får lyst til en cookie.
Tag cookiesene op af fryseren og stil dem til optøning på en bageplade en halv time før de skal bages.