Go Back

Hokkaidosuppe

Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

  • 1 græskar
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 gulerødder
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk ingefær
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 5-6 dl vand
  • 200 gram natural flødeost Eller 1 dåse kokosmælk hvis du ønsker en sødere suppe

Sådan gør du

  • Rengør græskaret og skær eventuelle grimme overflader væk.
    Skær græskaret i mindre stykker og fjern kernerne - skralden skal blive på.
  • Skær også peberfrugter, gulerødder, løg, hvidløg og chili i mindre stykker.
    Put alle grøntsagerne i en 4 liters gryde.
  • Afmål alle krydderierne og put dem i gryden.
    Hæld 5 dl vand over.
    Hokkaidosuppe
  • Lad gryden stå og småkoge i 30 minutter indtil grøntsagerne er møre.
    Hæld eventuelt lidt ekstra vand ved.
  • Blend alle grøntsagerne så det bliver til en suppe.
    Hæld tilbage i gryden igen.
  • Tilsæt flødeosten og smag til med salt og peber.
    Hvis suppen har for meget sødme, kan du spæde til med lidt cayenne peber.

Noter

Forslag til tilbehør:
  • Saltristede græskarkerner
  • Saltristede solsikkefrø
  • Sprøde kikærter
  • Bacon
  • Wienerpølser ristet på panden
  • Æbletern - gerne grønne syrlige æbler
  • Creme fraiche
  • Rugbrødscroutoner