Go Back

Chokolader med flydende saltkaramel

Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

Flydende saltkaramel

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 50 gram smør
  • 30 gram lys sirup
  • 80 gram brun farin
  • 1 knivspids salt

Fyldte chokolader

  • chokolade, 70%
  • kokosolie

Sådan gør du

Flydende saltkaramel

  • Smør, sirup, farin og salt smeltes i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt kondenseret mælk.
  • Pisk det godt sammen med et piskeris af metal.
  • Lad det varmes op ved middelvarme i 10 minutter.
    - Karamellen bliver lidt tykkere når den er afkølet.
  • Hæld det herefter over i en beholder - f.eks. et henkogningsglas.
  • Lad karamellen afkøle hvorefter den er klar til brug.

Fyldte chokolader

  • Smelt chokoladen (se under noter hvordan det eksempelvis kan gøres) og rør den op med kokosolie for at fortynde den - så er det lettere at arbejde med.
  • Hæld chokolade i din form og sørg for at hele formen er dækket.
  • Bank din form i bordet 3 gange for at fjerne eventuelle lufthuller.
  • Hæld det overskydende chokolade ud af formen.
  • Skrab toppen af formen så der kun er chokolade tilbage langs alle kanter i selve formen.
  • Sæt din form i køleskabet i 10 minutter.
  • Fyld karamel i alle hullerne i formen, så alle chokoladeskallerne fyldes med karamel.
    De skal fyldes til lige under kanten, så der er plads til at lukke dem med chokolade.
  • Hæld chokolade over karamellen, og skrab igen toppen så den bliver helt glat.
  • Sæt formen tilbage i køleskabet og vent 1 time med at vende chokoladerne ud af formen.
  • Chokoladerne bør opbevares køligt i en lukket beholder.

Noter

Hvordan jeg smelter chokolade i en microbølgeovn:
  • Chokolade hakkes i små stykker
  • Lidt over halvdelen af chokolade smeltes i 30 sekunder 
  • Rør rundt i det med en ske
  • Giv der yderligere 2x15 sekunder, hvor der røres i det halvvejs
  • Tilsæt det sidste chokolade
  • Rør rundt. Giv det 10 sekunder mere ved behov
  • Tilsæt kokosolie og rør rundt (ca 1 tsk pr. 100 gram chokolade)
  • Chokoladen er nu klar til brug
Jeg har ikke mængdeangivet hvor meget chokolade der skal bruges her, da det afhænger af hvor mange chokolader du vil lave. Der skal ikke bruges ret meget, da chokoladen kun udgør skallen, idet der fyldes godt med karamel i.