Opløs gær i koldt vand.
Rør honningen ud i vandet, og lad blandingen stå mens du skræller og river gulerødderne.
Tilsæt gulerødder, rugmel, hvedemel og salt.
Ælt dejen på maskine til den slipper skålens kanter. Det kan være en fordel af bruge K-spaden til denne dej, ælt i 10-15 minutter, og skru op på maks styrke hvis dejen stadig mangler lidt for at slippe helt. Sæt film over skålen og lad den stå og hæve 1 time på køkkenbordet, hvorefter den stilles i køleskabet natten over.
Næste morgen skal dejen igen stå på køkkenbordet i 1 time før den er klar til at bages.
Tænd din ovn på 240° over / undervarme.Lad din bageplade / pizzasten / bagestål opvarme sammen med ovnen. Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord.
Hak 10 boller ud af dejen, og spænd hver bolle op ved at dreje den en omgang om sig selv på køkkenbordet. Jeg bruger min dejskraber til dette.
Hvis du ønsker kerner på toppen af bollerne, kan du lægge bollerne på et tæt lag inden du sætter dem på bagepapiret med kernerne opad.
Flyt bollerne over på en den varme plade i ovnen og bag dem i 12-15 minutter.