Go Back

Upside down banankage

Antal: 12 stykker
Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

Karamelliserede bananer

  • 100 gram smør
  • 80 gram brun farin
  • 1 banan

Banankage-dej

  • 3 æg
  • 180 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 gram mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 bananer

Topping

  • 2 dl fløde
  • 50 gram hakket chokolade
  • 10 hakkede mandler

Sådan gør du

  • Smelt først 100 gram smør, hæld det over i en lille skål eller tallerken, og lade det stå og afkøle.
  • Smelt herefter yderligere 100 gram smør med 80 gram brun farin.
    Fordel massen i en bageform med bagepapir.
  • Skær 1 banan i tynde skiver og fordel dem ovenpå karamel-laget.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig masse.
  • Tilsæt mel, afkølet smør og moste bananer til dejen og pisk igen til det hele er godt blandet.
  • Fordel dejen i klatter ovenpå karamel/banan laget og glat det ud med bagsiden af en ske.
  • Bag kagen ved 175° i 30 minutter.
  • Lad kagen afkøle og vend den herefter om på et fad.
  • Top kagen med pisket fløde, hakket chokolade og mandler.

Noter

Bemærk: Bagetiden kan variere efter hvilken form du bruger. Jeg har brugt en tærteform Ø28 - men du kan bruge en hvilken som helst form. Tjek at kagen er færdig ved at stikke i den, hvis ikke der hænger noget fast, er den færdigbagt. Jeg bruger en kødnål til dette.