Mh! Sprøde kikærter men masser af krydderier!
Når kikærter er ordentligt tilberedt, kan de blive til en vildt lækker sprød snack. Men hvis ikke de bliver sprøde, så bliver det til en kedelig og melet omgang. Det vigtigste du skal gøre for at lykkes med sprødheden, er at få gnubbet skallerne af kikærterne. Dette gøre meget let, ved at lægge dem i koldt vand og gnubbe løs på dem alle på en gang – så vil du straks kunne se hvordan alle skallerne falder af, og flyder på toppen af vandet.
Hvad kan jeg bruge sprøde kikærter til?
- Topping på salater
- Topping på supper
- Som en sund snack
- Til tapasbordet
Af lignende snacks og toppings kan du også give dig i kast med rugbrødscroutoner, edamamebønner og grønkålschips.
Sprøde kikærter
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 4 spsk olie
- 2 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Gnub skallerne af kikærterne.Fyld en skål med koldt vand, hæld kikærterne derover i og gnub på dem så skallen falder af. Skallerne falder let af og flyder op i vandoverfladen.
- Fold et viskestykke ud og placer kikærterne på den ene halvdel, fold den anden halvdel henover og tør kikærterne af på denne måde. Hvis der er et par enkelte skaller tilbage, vil de nu være lette af spotte.
- Varm olien og krydderierne godt op på en pande, tilsæt kikærterne og rist dem sprøde – det tager ca 15 minutter.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar