Weekendboller er den perfekte bolle til weekenden, brunchbordet og sommerhusturen! Bollerne er med groft mel og kerner, og den er både saftig og smagsfuld. Den her opskrift er super let at lave, fordi den ikke skal æltes, men blot røres sammen.
Bollerne kan både bages efter et par timers hævning, men de kan også koldhæves natten over. Det er en dej, der kan stå i køleskabet i flere dage, hvor du blot bager det antal, du skal bruge hver dag. Mine weekendboller er dermed også velegnet til når man er på ferie eller camping, da den kræver meget lidt opmærksomhed. Er du til koldhævede boller, kan du også prøve min opskrift på gulerodsboller med rugmel – de er også fantastisk gode,
Jeg har ofte min dreng på 3 år med i køkkenet, når bollerne her skal laves. Jeg afvejer ingredienserne i en skål ved siden af, og han hælder det sammen og rører rundt med en ske. Det er altid hyggeligt, når han kan hjælpe til på den måde 🙂
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning – spørd skorpe og luftig krumme? For det absolut bedste resultat med denne opskrift, vil jeg anbefale dig at bage brødet på et bagestål (reklamelink), da det giver bollerne en ekstra volume. Du kan herunder se, hvordan bollerne får en helt anden afbagning, hvis det bages på et bagestål (th) frem for ovnens bageplade (tv). Bollerne hæver desuden mere, og bliver dermed mere luftige.
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Weekendboller
Ingredienser
- 1 liter koldt vand
- 25 gram gær
- 2 spsk sukker
- 4 spsk olie
- 2 dl havregryn
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 spsk chiafrø
- 250 gram grahamsmel
- 700 gram manitobamel kan erstattes af hvedemel
- 2 tsk salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt sukker og olie. Rør rundt med en ske.
- Hæld havregryn, hørfrø, solsikkekerner og chiafrø op i skålen. Rør rundt igen.
- Tilføj mel og salt.Rør rundt til du har en ensartet dej.
- Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 2-3 timer (til det er hævet til dobbeltstørrelse).
- Forvarm ovnen til 240° ved almindelig ovnvarme.
- Sæt dejen på plader med 2 skeer – dyp dem i vand mellem hver dejklump, så slipper dejen let skeen.
- Bag bollerne i 15-20 minutter, indtil de har en let gylden skorpe.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Kirsten Knutzen
Disse weekendboller er blevet til hverdagsboller i familien. Super Jeanette Bager dem til venner og familie.
Tak for super god inspiration til mit nye bagestål, som jeg går helt amok med pt.
Jeanette fra Grøntmad.dk
Dejligt at høre, Kirsten 😀
Tak for at du følger med – det glæder mig!
Vi ses <3