Go Back

Børnenes pasta-favorit

Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

  • 500 gram pastapenne
  • salt og olie til kogevandet
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 200 gram bacontern
  • 500 gram oksefars
  • 1 spsk barbecue
  • 1 spsk oregano
  • 2 peberfrugter
  • 300 gram cocktailpølser
  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 500 ml mornaysauce
  • 200 gram revet mozzarella

Sådan gør du

  • Kog pasta - den skal ikke være kogt helt færdig.
    Hæld vandet fra pastaen og skyl den i koldt vand.
  • Hak løg og hvidløg fint.
    Svits det et par minutter i en gryde sammen med bacon.
  • Rør fars, barbecue og oregano i.
    Rør rundt i det til kødet er brunet af.
  • Snit peberfrugterne og halver cocktailpølserne.
    Bland det i gryden.
  • Hæld de flåede tomater, sukker, salt og peber i.
    Lad retten stå og simre i 10 minutter.
    Smag til.
  • Smør et stort ovnfast fad.
    Hæld pastapenne i fadet og fordel kødsaucen ovenover.
  • Hæld mornaysauce over fadet.
  • Brug skaftet af en gaffel/ske/kniv til at stikke ned i fadet, og kør den rundt i hele fadet i cirkulære bevægelser. På denne måde får du fordelt både kød og sauce i hele pastafadet.
    Fordel revet mozzarella over toppen.
  • Bag i ovnen i 20 min ved 200°.

Noter

Retten egner sig til at blive lavet i god til i forvejen. Du skal blot vente med at bag den til lige før servering. I dette tilfælde skal retten have 30 minutter ved 200 grader.