Brunede kartofler – et must have til jul!
Hvad spiser du juleaften?
Det spørgsmål findes der så mange forskellige svar på.. Men for de fleste er svaret det samme år efter år. Herhjemme får vi andebryststykker, hvide kartofler, brun sovs, brunede kartofler, waldorfsalat, varm og kold rødkål, asier (til min far), franske kartofler og menu chips – præcis som min mor altid har disket op med 🙂
…og selvfølgelig ris a la mande til dessert… og senere en overflod af småkager, juleslik, chokolader og hvad der ellers hører til.
De brunede kartofler er lette at lave, men de kræver tålmodighed. De bliver ikke en succes, hvis du har for travlt med at få dem enten af eller på pande. Jep, jeg taler af erfaring! Hvis du vil have et tykt lag sukkermasse på kartoflerne, er det vigtigt at du venter med at tilføje dem til sukkeret er helt smeltet og klar til at karamellisere. Samtidig skal du have tålmodighed, når de er på panden. Karamellen skal have god tid til at samle sig om kartoflerne. – Vent! Det skal nok forvandle sig til en tyk masse!
God fornøjelse med opskriften.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Brunede kartofler
Ingredienser
- 1 stk glaskartofler perlekartofler, 425 gram
- 2 spsk sukker store spiseskefulde…
- 10 gram smør
Sådan gør du
- Hæld vandet fra kartoflerne
- Smelt sukker på en pande med middel/høj varme.Det er vigtigt at du har tålmodighed og venter til det er smeltet til karamel inden du går videre!
- Tilsæt smøret – vent til det er smeltet sammen.
- Tilsæt kartoflerne og vend rundt i det.Karamellen kan godt størkne idet du tilsætter kartoflerne, men det skal nok smelte igen! Her er det igen tålmodigheden der kommer ind i billedet.Det tager tid for karamellen at tykne så der kommer et godt lag på kartoflerne – vente, vente, vente…
Noter
- Hvis ikke sukkeret er ordentligt smeltet når du hælder kartoflerne på, så kommer karamellen ikke til at sætte sig ordentligt fast på kartoflerne.
- Det tager tid for karamellen at blive til en tyk masse der omkranser kartoflerne, så VENT – det skal nok komme.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar