De her lyse morgenboller er koldhævede. Det vil sige at du rører dem sammen og ælter om aftenen, sætter dejen på køl og bager dem næste morgen.
Der er ikke meget fidus og sundhed over denne opskrift. Til gengæld er det opskriften på en mega lækker bolle, der både er luftig, saftig og let at lave. Lyse morgenboller er sådan en slags bolle, som både mand og børn elsker herhjemme! Jeg er mere til brød med godt med kerner, jeg synes det smager bedre, og det kan man heldigvis bare tilføje på ydersiden. Så er alle mand godt tilfredse.
Af andre koldhævede boller, kan jeg også anbefale dig at afprøve gulerodsboller med rugmel, havregrynsboller og de kernefyldte weekendboller.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Lyse koldhævede morgenboller
Ingredienser
- 4 dl vand
- 12 gram gær
- 400 gram hvedemel Gerne med 12% protein eller mere
- 1 tsk salt
- evt. lidt olie til skålen
Sådan gør du
- Opløs gær i koldt vand.
- Tilsæt mel og salt.
- Ælt dejen godt på maskine indtil alt dejen har samlet sig om krogen.
- Smør en skål med lidt olie, og læg dejen heri – så slipper dejen lettere skålen når du skal have det ud, og flere luftbobler vil dermed blive bevaret.
- Sæt låg eller film over din skål, og stil dejen til hævning i 1 time på køkkenbordet.Sæt det herefter i køleskabet natten over.
- Lad dejen "vågne" en time på køkkenbordet mens ovnen opvarmes til 240° varmluft.
- Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord, stram den let op ved at dreje den et par omgange omkring sig selv, og hak 12 boller der sættes på bagepapir.
- Sæt bollerne ind på en varm plade i ovnen og bag dem i 15 minutter.
Noter
- Blå birkes
- Sesamfrø
- Havregryn
- Solsikkekerner
Skriv et svar