
Koldhævede havregrynsboller er nemme at lave, de mætter godt og smager fantastisk!
Det er bare helt genialt at stå op en lørdag eller søndag morgen, bruge 5 minutter på at klaske boller på en bageplade, for en halv time senere at sætte sig til bordet og spise friskbagte boller. Alt imens man sidder i duften af nybagt brød og friskbrygget kaffe.
I min opskrift på koldhævede havregrynsboller, bruger jeg meltypen “hvid hvede”. Det er en fuldkornsmel, der syner af hvidt brød. Bollerne bliver lidt seje i skorpen, hvilket jeg er helt vild med.
Prøv også mine opskrift på koldhævede gulerodsboller med rugmel.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Koldhævede havregrynsboller
Ingredients
- 25 gram gær
- 7 dl koldt vand
- 2 tsk sukker
- 2 tsk salt
- 1 spsk olie
- 300 gram havregryn
- 200 gram hvid hvede
- 300 gram hvedemel
Instructions
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og lad dejen ælte på røremaskine i 10 minutter.
- Stil dejen til hævning et koldt sted – f.eks. i køleskabet. Lad dem hæve i minimum 8 timer.
- Tag dejen ud af køleskabet, og lad den hæve på køkkenbordet i 30 minutter.
- Fordel bollerne på bagepapir med 2 skeer. Drys evt. havregryn over dem.
- Tænd ovnen på 220° varmluft.
- Bag bollerne i midten af ovnen i 15-20 minutter.
Skriv et svar