
Koldhævede havregrynsboller er nemme at lave, de mætter godt og smager fantastisk!
Det er bare helt genialt at stå op en lørdag eller søndag morgen, bruge 5 minutter på at klaske boller på en bageplade, for en halv time senere at sætte sig til bordet og spise friskbagte boller. Alt imens man sidder i duften af nybagt brød og friskbrygget kaffe.
I min opskrift på koldhævede havregrynsboller, bruger jeg meltypen “hvid hvede”. Det er en fuldkornsmel, der syner af hvidt brød. Bollerne bliver lidt seje i skorpen, hvilket jeg er helt vild med.
Prøv også mine opskrift på koldhævede gulerodsboller med rugmel.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Koldhævede havregrynsboller
Ingredienser
- 25 gram gær
- 7 dl koldt vand
- 2 tsk sukker
- 2 tsk salt
- 1 spsk olie
- 300 gram havregryn
- 200 gram hvid hvede
- 300 gram hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og lad dejen ælte på røremaskine i 10 minutter.
- Stil dejen til hævning et koldt sted – f.eks. i køleskabet. Lad dem hæve i minimum 8 timer.
- Tag dejen ud af køleskabet, og lad den hæve på køkkenbordet i 30 minutter.
- Fordel bollerne på bagepapir med 2 skeer. Drys evt. havregryn over dem.
- Tænd ovnen på 220° varmluft.
- Bag bollerne i midten af ovnen i 15-20 minutter.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar