Rabarbertrifli er en skøn dessert. Jeg har her udviklet en opskrift, der er uden tilsat sukker. I opskriften sødes der med sødemidlet erythritol, der ikke påvirker blodsukkeret. Det gør denne opskrift på rabarbertrifli diabetesvenlig.
Erythritol bliver solgt under mange forskellige navne/mærker. Blandt andet Sukrin og Mammas Zugar. Du kan læse på næringsindholdet om det indeholder 100% erythritol – i så fald er indholdet i posen fuldstændig det samme produkt.
Du er også velkommen til at afprøve min kokoskage, den er også sødet med sødemiddel, og påvirker kun blodsukkeret minimalt.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Rabarbertrifli uden tilsat sukker
Ingredienser
Rabarberkompot
- 500 gram rabarber
- 120 gram erythritol *se noter nederst i opskriften
- 1 tsk vaniljepasta
- 2 spsk vand
Crumble
- 50 gram blødt smør
- 50 gram erythritol
- 50 gram kokosfibermel
- 50 gram hakkede mandler
Råcreme
- 2 æggeblommer pastauriserede
- 30 gram erythritol
- 1 tsk vaniljepasta
- 1,5 dl fløde
Sådan gør du
Rabarberkompot
- Rens rabarberne og skær dem i små stykker.
- Hæld dem i en lille gryde sammen med erythritol, vaniljepasta og lidt vand.
- Lad det koge ind ved lav til middel varme indtil rabarberen er udkogt.
Crumble
- Afmål ingredienserne og mas det hele sammen med fingrene.
- Fordel din crumbledej på en bradepande med bagepapir.
- Bag ved 180° varmluft i 10 minutter.Rør rundt i det undervejs.Det er færdigt, når det er gyldent.
Råcreme
- Pisk æggeblommer og erythritol til det er cremet og lysegult.
- Pisk fløde og vaniljepasta.
- Vend de to ting sammen til en lækker råcreme.
Rabarbertrifli
- Byg din rabarbertrifli op med – rabarberkompot– råcreme– crumble…og gentag lagene én gang til.
- Server med det samme.(crumblen bliver blød hvis du bygger triflien i god tid – men du kan sagtens have alle enkeltdelene klar i god tid)
Noter
- 210 kalorier
- 5,4 gram protein
- 6,4 gram kulhydrat
- 18 gram fedt
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar