
Kokoskage med få kulhydrater! Det gør den diabetesvenlig, glutenfri, LCFH og Keto-venlig.
Kagen her har været længe undervejs, fordi jeg har et ønske om en kage der smager godt og samtidig er uden tilsat sukker. Jeg er nu kommet i mål med denne kokoskage der både smager af noget, er saftig og lækker – og som holder sig frisk i mange dage!
I kokoskagen bruges der erythritol, som er et sødemiddel der ikke påvirker blodsukkeret. Der er mange producenter af dette sødemiddel, og det findes i mange prisklasser. Det er dog det samme indhold der er i posen lige meget om posen hedder Sukrin, Mammas Zugar, Bulk eller noget helt andet. Så længe indholdet er 100% erythritol kan det bruges i mine opskrifter.
Jeg er lige nu i fuld gang med at udvikle diabetesvenlige opskrifter. Det er stadig i den spæde fase, så udvalget her på siden er ikke så stort pt. Det er vigtigt for mig, at jeg først deler mine opskrifter med jer, når jeg selv er helt tilfreds, og opskriften er gennemtestet.
Du kan lige nu finde min opskrift på nogle gode sandwichbrød med broccoli og pofiber. Jeg har også flere opskrifter på brød undervejs.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Kokoskage
Ingredienser
- 150 gram blødt smør
- 80 gram erythritol *se noter nederst i opskriften
- 1 tsk perfect sød
- 1 tsk vaniljepasta
- 3 æg
- 100 gram creme fraiche
- 300 gram mælk
- 40 gram kakao
- 50 gram kokosmel
- 80 gram kokosfibermel
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk natron
- 2 dl fløde
- 40 gram mørk og sukkerfri chokolade eksempelvis fra Easis
Sådan gør du
Kokoskage
- Pisk blødt smør og erythritol godt sammen.
- Tilsæt perfect sød, vaniljepasta, æg, creme fraiche og mælk.Pisk igen.
- I en anden skal blandes kakao, kokosmel, kokosfibermel, salt og natron.Bland det godt sammen.
- Tilsæt de tørre ingredienser i skålen med de våde, og vend dejen sammen.
- Bag i nederste del af ovnen ved 180° over/under varme i 35 minutter.
Chokoladetopping
- Hak chokoladen i mindre stykker.
- Opvarm flødes til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen.Rør rundt til du har en ensartet chokoladesauce.
- Sæt det på køl i nogle timer til det er HELT afkølet.
- Pisk creme op.Når du har en lækker chokoladecreme, kan du fordele den ovenpå den afkølede kage.
Hejsa
Jeg glæder mig til at prøve din opskrift, har dog lige et spørgsmål:
Jeg synes du skriver at Erhythiol (staves) og perfekt sød fra easis er det sammen men du har det skrevet op 2 gange i opskriften? Eller hvor misforstår jeg den? 🙂
Hej Regitze
Det er to forskellige ting ☺️
Easis perfect sød er et flydende sødemiddel, der er meget koncentreret. Easis perfect multisød er lavet af Erythritol og har konsistens som sukker.
Jeg håber det giver klarhed over din undren
Ellers er du velkommen til at skrive igen
Kh Jeanette
Hej igen
Tak for svar.
Kan jeg bruge noget andet i stedet for perfekt sød mon?
Jeg har ikke afprøvet med andre produkter, men jeg tænker det kan erstattes af andre mærker eller fibersirup ☺️