Sundere trøfler – ja, det er korrekt! Trøflerne her er lavet på sorte bønner og dadler, og de smager for vildt godt! Her er der ingen der vil gætte på, at du har undladt sukker og kagerester i dine trøfler 😉
Jeg er normalt ikke den store bønne-spiser. Jeg er ikke fan af den melede konsistens, så det indgår meget sjældent i vores kost. Men lavet på denne måde, glider de overraskende godt ned – og hey – sundhedsstyrelsen anbefaler at spise flere bælgfrugter, som eksempelvis sorte bønner, så den anbefaling er vi begyndt at følge 😉
…de er altså virkelig gode!
Du kan også prøve min opskrift på dadelkugler – det er også virkelig lækkert!
Du får herunder flere opskrifter på sundere trøfler samlet i en, så kan du tilsætte lige den smagsvariation, du har mest lyst til.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Sunde trøfler
Ingredienser
Basis-dej
- 1 dåse sorte bønner alternativ: røde kidneybønner
- 200 gram dadler uden sten
- 80 gram havregryn
- 40 gram usødet bagekakao
- 1 tsk vaniljesukker
Romkugle
- 2 spsk hindbærmarmelade
- 1 spsk romessens
- 150 gram mørk chokolade
- 1 tsk kokosolie
- 20 gram mælkechokolade til at lave striber over det mørke overtræk
Peanutbutter
- 2-3 spsk peanutbutter smag dig frem, der er stor forskel på mærkerne
- 150 gram mørk chokolade
- 1 tsk kokosolie
- 15 gram hakkede peanuts topping
Chokolade
- 1 spsk usødet bagekakao
- 50 gram mørk chokolade, hakket i dejen
- 150 gram mælke chokolade til overtræk
- 1 tsk kokosolie
- 1 tsk kakaopulver topping
Lakrids
- 1 spsk lakridspulver
- 1 spsk vand
- 150 gram hvid cokolade
- 1 tsk kokosolie
- 1 tsk lakridspulver topping
Hindbær
- 100 gram hindbær hvis du bruger fra frost skal de have et opkog først
- 50 gram mørk chokolade, hakket i dejen
- 150 gram hvid chokolade
- 1 tsk kokosolie
- 1 spsk frysetørrede hindbær topping
Sådan gør du
Basis-dej
- Dræn bønnerne og skyl dem i koldt vand.Afmål alle ingredienser, og kør dejen sammen i en foodprocessor.Alternativt kan du bruge en minihakker – start med bønnerne, tilsæt derefter dadlerne og til sidst de øvrige ingredienser.
Tilsæt smag
- Tilsæt den smag du ønsker og arbejd det godt ind i dejen.Du kan enten tilsætte det i foodprocessoren eller ælte det ind med håndkraft.
- Hvis dejen er klistret sættes den på køl i minimum 1 time.
- Form dejen i den facon du ønsker (kugler, stænger, flade runde)Jeg afvejer mine til at veje 50 gram hver.
- Smelt chokoladen og kokosolien.Vend din dej heri og drys med din topping.
Noter
- fint hakkede nødder
- kokos
- kakaopulver
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar