Go Back

Spaghetti carbonara

Forfatter: Jeanette fra Grøntmad.dk

Ingredienser

  • 250 gram bacon
  • 500 gram spaghetti brug gerne det friske fra kølerdisken
  • salt
  • olie
  • 100 gram parmesan friskrevet
  • 50 gram mozzarella revet fra pose
  • 3 æg
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Steg bacon på en stor pande.
  • Kog pastaen i let saltet vand med lidt olie.
  • Riv parmesanen og bland halvdelen af det med mozzarella og æg.
    Tilsæt en god mængde friskkværnet peber.
  • Når baconen er sprød, løftes spaghettien direkte fra gryden og over på panden.
    Der må godt komme noget vand med, derfor skal vandet ikke hældes fra først.
  • Hæld æggeblandingen over pastaen og rør godt rundt i det.
    Tilsæt evt. lidt mere pastavand.
  • Smag til med friskkværnet peber.
  • Fordel den sidste halvdel af parmesanosten over pastaretten og server.
    Carbonara

Noter

Server gerne med en simpel salat bestående af sprøde salatblade som eksempelvis spinat, hjertesalt og blandet salat. Lav en dressing af olivenolie og citron og hæld over. Det går rigtig godt til den ret fede carbonara!
Salat til Carbonara