Bananmuffins med karamelfrosting – muuuums… Skal du synde lidt, så er denne kage et hulens godt valg 😉
Mine bananmuffins er mega svampede og med dejlige chokoladestykker i. Frostingen smager af karamel og den er super nem at sprøjte ud. Ja og så er kombinationen af banan og karamel bare for lækkert! Den sammensætning finder du også i en banoffee pie. Egentlig er alt med karamel et hit i min verden…
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram for daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Bananmuffins med karamelfrosting
Ingredienser
Bananmuffins
- 160 gram hvedemel
- 1 tsk natron
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 80 gram chokolade, 55%, groft hakket
- 180 gram sukker
- 2 æg
- 1 dl olie
- 4 bananer
- 2 spsk creme fraiche
Karamelfrosting
- 400 gram brun farin
- 100 gram mælk
- 250 gram smør
- 300 gram flormelis
Sådan gør du
Bananmuffins
- Bland mel, natron, vaniljesukker, salt og hakket chokolade i en skål.
- I en anden skål piskes æg og sukker sammen. Tilføj olien lidt af gangen imens du pisker.
- Mos bananerne og bland det med æggemassen. Tilsæt også creme fraiche.
- VEND melblandingen i æggeblandingen. Vær forsigtig på luften ikke bliver slået ud af massen.
- Fordel dejen i 16 store muffinsforme – brug gerne dem der er stive og holder faconen.
- Bages ved 160° over/under varme i 25-30 minutter.
Karamelfrosting
- Smelt brun farin, mælk og smør sammen i en gryde ved middel varme.Undgå at røre i det, og lad det passe sig selv mens det koges igennem.Når det hele bobler røres der rundt i det og karamellen tages af blusset.
- Hæld karamellen over i en skål og lad det afkøle.
- Tilsæt flormelis lidt af gangen mens du pisker din frosting luftig.
- Hæld karamelfrostingen på en sprøjtepose og pynt dine afkølede muffins med den.
Noter
- Opbevar kagerne med frosting i køleskabet. Kagen bliver IKKE tør, og er stadig fantastisk efter 3 dage.
- Det kommer en stor portion frosting ud af opskriften, fordi man ikke skal gå ned på karamelfrosting.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar