Banoffee Pie er en engelsk dessert tærte, som er let at lave og så smager den fantastisk! Det er en meget sød kage, men det er også et typisk kendetegn for det engelske dessertkøkken.
Banoffee Pie består af en kiksebund der dækkes af karamel, herefter kommes der bananer og fløde ovenpå – det er meget simpelt!
Du kan også lave en Eton Mess – en anden engelsk dessert. Den er med jordbær.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Banoffee pie
Ingredienser
- 150 gram digestive
- 75 gram blødt smør
- 1 dåse kondenseret mælk
- 2-3 bananer
- 2½ dl fløde
- 60 gram hakket chokolade
Sådan gør du
- Knus digestive og bland dem med det bløde smør.Jeg har brugt en minihakker til kiksene, alternativt kan kan putte dem i en frysepose og knuse dem med en kagerulle.
- Pres kiksebandingen godt ned i en tærteform. Sørg for at der kommer en lille kant på.Stil på køl.
- Kog den kondenserede mælk til karamel.Jeg anbefaler at du gør dette i ovnen – den metode kan du finde lige her.
- Hæld karamellen over kiksebunden. Den kan glattes ud med bagsiden af en ske, der dyppes i varmt vand.Sæt igen tærten på køl.
- Skær bananerne i skiver, og fordel dem over kagen.
- Pisk fløden og bland den med 2/3 af den hakkede chokolade.Fordel over bananerne.Drys det sidste choklade over som pynt.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar