Brændte mandler er noget af det, der virkelig hører sig julen til. De fleste vil kunne fremkalde den søde duft af brændte mandler, som man møder på ethvert julemarked og på gågaden i julen.
Herunder får du 5 forskellige opskrifter på brændte mandler, de kan nemlig laves med mange forskellige smage.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
5x brændte mandler
Ingredienser
Almindelige brændte mandler
- 200 gram mandler
- 200 gram sukker
- 1 dl vand
Kakao mandler
- 200 gram mandler
- 200 gram brun farin
- 1 spsk kakao
- 1 dl vand
Vanilje / kanel mandler
- 200 gram mandler
- 200 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk kanel
- 1 dl vand
Bailey mandler
- 200 gram mandler
- 80 gram rørsukker
- 2 spsk bailey
- 1 spsk vand
Marcipan mandler
- 200 gram mandler
- 80 gram rørsukker
- 2 spsk Anthon Berg Cream likør
- 1 spsk vand
Sådan gør du
- Afmål og bland alle ingredienserne.
- Opvarm en pande til middelvarme og tilsæt mandelblandingen.
- Rør stille rundt i det, indtil vandet er fordampet og sukkeret bliver til en tyk sirup (nu går det hurtigt!)
- Rør konstant i det indtil sukkeret krystalliserer og skru herefter straks ned for blusset.
- Sukkeret må ikke smelte igen, men når der begynder at være en smule karamelliseret sukker på alle mandlerne, er de færdige.
- Fordel mandlerne med to gafler på et stykke bagepapir.De må ikke ligge i store klumper, men dem der hænger sammen et par stykker kan skilles ad med hænderne efter at have afkølet i 2 minutter.
En anden juleklassiker – pebernødden!
Udover brændte mandler, så er pebernødden også en rigtig juleklassiker. Har du en opskrift du altid vender tilbage til, eller er du ude og lede i junglen af forskellige pebernødder?
Jeg brugte i starten af december noget tid på at finde min egen favorit. Det blev til hele 5 portioner, før jeg for alvor var tilfreds. Jeg har nu to (perfekte) opskrifter på pebernødder, og jeg har derfor bevæget mig ud af junglen, da jeg nu ved lige præcis hvilke opskrifter, jeg vil følge de næste 50 år. De kommer her:
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar