
Muuuums mums mums – mig og karameller er bare RIGTIG gode venner. Og flødekarameller ligeså! Det er noget af det slik, jeg har virkelig svært ved at holde fingrene fra. Jeg elsker karamel i alle afskygning og bruger det også ofte i desserter mv.
Jeg vender gerne mine flødekarameller i enten flormelis, lakridspulver eller kakaopulver, det giver både noget smag, og gør, at de ikke klistrer sammen igen.
Du får her lidt karamel-inspiration!
- Syndig snickerstærte
- Banoffee Pie
- Hjemmelavet daim
- Karamelsnitter (PRØV DEM!)
- Karamelbrownie
- Cremet karamel af kondenseret mælk – lavet i ovnen
- Karamelsmåkager
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Flødekarameller
Ingredienser
- 100 gram smør
- 2 dl sukker
- 1 dl sirup
- 3 dl fløde
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Smelt smør, sukker og sirup i en gryde.
- Tilsæt fløde og vaniljesukker.
- Rør i massen indtil det når en temperatur på mellem 115-125°. Brug et digitalt termometer.
- Hæld karamelmassen ud i en form, og sæt den på køl indtil karamellen har sat sig.
- Skær ud i passende størrelser og vend dem eventuelt i – flormelis– lakridspulver– kakaopulver– smeltet chokolade– eller drys med flagesalt (inden karamellen kommer på køl)
- Opbevar karamellen i en beholder i køleskabet.
Skriv et svar