Koldskål er rigtig sommermad – og jeg vil rigtig gerne have crunch på min portion.
Der er stor forskel på, hvad koldskål er for en ret i de forskellige danske hjem. Jeg har altid været vant til, at det var en eftermiddagssnack – noget man serverede en varm sommerdag, i stedet for et stykke kage. I min mands familie spiser de koldskål til aftensmad på de dage, hvor det er for varmt at stå i køkkenet og tilberede det helt store. Ved en af mine veninder, er koldskål en dessert, der ofte kommer på bordet efter grillmad.
Men en ting er sikkert – de fleste spiser det med stor velbehag, og så længe der er kammerjunker til, får alle indfriet minimumsforventningen til hvad der hører med når man skal have koldskål. Jeg har forsøgt med forskellige opskrifter på kammerjunker, men jeg kan ikke slå Karen Volf, så det får i ikke en opskrift på i denne omgang. Til gengæld får du her min opskrift på koldskålscrunch – den er god 😛
Men ingen crunch uden koldskål.. Her er min opskrift på hindbærkoldskål uden æg – den kan også let laves som helt almindelig koldskål.
Crunch til koldskål
Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 1 dl rugflager
- 1 dl mandler
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk kokosolie eller smør
- 2 spsk sirup
- 4 spsk Frysetørrede hindbær, chokoladestykker, kokosflager eller lignende. Kan udelades
Sådan gør du
- Bland havregryn, rugflager, hakkede mandler og vaniljesukker i en skål.
- Opvarm kokosolien på panden, vent til det er godt opvarmet. Brug høj middelvarme.
- Tilføj sirup og lad det smelte.
- Tilføj de tørre ingredienser og vend det godt rundt i olie/sirup massen på panden.
- Når crunchen begynder at have en gylden farve er det færdigt. Fordel på et stykke bagepapir og vent på at det er afkølet.
- Bland evt. med frysetørrede hindbær eller lignende.
- Opbevar i en lufttæt beholder.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar