
Koldskål er rigtig sommermad. Der er stor forskel på, hvad koldskål er for en ret i de forskellige danske hjem. Jeg har altid været vant til, at det var en eftermiddagssnack – noget man serverede en varm sommerdag, i stedet for et stykke kage. I man mands familie er det aftensmad til de dage, hvor det er for varmt at stå i køkkenet og tilberede det helt store. Ved en af mine veninder, er koldskål en dessert, der ofte kommer på bordet efter grillmad.
Men en ting er sikkert – de fleste spiser det med stor velbehag, og så længe der er kammerjunker til, får alle indfriet minimumsforventningen til hvad der hører med, når man skal have koldskål. Jeg har forsøgt med forskellige opskrifter på kammerjunker, men jeg kan ikke slå Karen Volf, så det får i ikke en opskrift på i denne omgang. Til gengæld kan du få min opskrift på koldskålscrunch – den er god 😛
Vi er begyndt ofte at lave koldskål med hindbær, det gør den lidt mere frisk. Opskriften kan du finde her.
Koldskål
Ingredienser
- 1 liter kærnemælk
- 1 liter A38
- 1 tsk citronsaft
- 1 dl rørsukker kan erstattes af almindelig sukker
- 1-2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Pisk det hele sammen i en skål, og opbevar i køleskabet indtil servering.
- Gem kartonerne fra kærnemælk og A38, de er gode at hælde eventuelle rester over i 🙂
Nem, lækker og et hit herhjemme når det er møg varmt ☀️