Koldskål er rigtig sommermad. Her får du min morfars opskrift, som er virkelig nem!
Der er stor forskel på, hvad koldskål er for en ret i de forskellige danske hjem. Jeg har altid været vant til, at det var en eftermiddagssnack – noget man serverede en varm sommerdag. I man mands familie er koldskål aftensmad til de varme dage. Ved en af mine veninder, er det en dessert, der ofte kommer på bordet efter grillmad.
Derudover serveres det meget forskelligt. Nogle spiser det kun med kammerjunker, nogle med frisk frugt, mens andre putter guf eller tvebakker på.
Men en ting er sikkert – de fleste spiser det med stor velbehag. Herhjemme skal der gerne frisk frugt, kammerjunker og koldskålscrunch til. Vi er begyndt ofte at lave koldskål med hindbær, det gør den lidt mere frisk. Du kan også finde min opskrift på koldskål med æg, den smager dejligt af citron.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Koldskål
Ingredienser
- 1 liter kærnemælk
- 1 liter A38
- 1 tsk citronsaft
- 1 dl rørsukker kan erstattes af almindelig sukker
- 1-2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Pisk det hele sammen i en skål, og opbevar i køleskabet indtil servering.
- Gem kartonerne fra kærnemælk og A38, de er gode at hælde eventuelle rester over i 🙂
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Maja
Nem, lækker og et hit herhjemme når det er møg varmt ☀️